Agenda Activiteiten

Aanmelden kan via denkpunt@outlook.com

The Wisdom of Trauma film- en gespreks- avond op

14 Juni 19.00-21.30

The Wisdom of Trauma filmavond

Tijdens de filmavonden, bekijken we de film ‘The Wisdom of Trauma’ deze is gemaakt door Science and nonduality en Gabor Maté. De film is een mooie kijk op trauma, en toont hoe onze hele maatschappij daar eigenlijk mee worstelt. Na het kijken van deze film willen we graag met elkaar in gesprek en bieden we zo nodig ondersteuning. Deze film is zeer aan te raden voor iedereen die in de zorg werkt; maatschappelijk werk, psychiatrie, onderwijs, jeugdzorg, detentie.

Vrije eigen bijdrage, wel graag aanmelden want we hebben plek voor maximaal 8 personen.

Persoonlijke ontwikkeling dmv IZR

 

Tijdens de ochtenden voor persoonlijke ontwikkeling werken we enkel met het opstellen van het verlangen, ook wel Interactieve Zelf Resonantie processen. Deze methode is gebaseerd op de psychotraumatheorie en therapie (IoPT) van Dr. Franz Ruppert. Wij werken vanuit een non-dualistische basis, dit betekent dat we geloven dat alles energetisch verbonden is met elkaar. We gaan er van uit dat jij heel bent, en enkel ervaringen, gedachten en gevoelens hebt in het moment die je nu belemmeren. Samen gaan we op onderzoek. Waar loop je tegen aan? Welke verandering zou je graag zien? En wat verlang je werkelijk? Tijdens een proces ontstaat er een levendig beeld van innerlijke delen, representanten tonen je door beweging, woorden en emoties wat er onderliggend gebeurt.  Veelal zijn we als mensen vastgeroest in patronen, of hebben we blinde vlekken voor onze overlevingspatronen.

Tijdens IZR-processen werken we met jouw verlangen of onderzoeksvraag, dit kan gaan over; Keuzes maken, grenzen stellen, boosheid, machteloosheid, angsten, werkstress, lichamelijke symptomen, relationele vragen, opvoedingsvragen, faalangst, slapeloosheid, verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, of identiteitsvragen (wie ben ik, wat wil ik) Je ontmoet jouw gedachten, gevoelens en drijfveren waardoor je jezelf beter begrijpt, onderdrukte gevoelens kunt toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen en overtuigingen. 
Dit systemisch werk spiegelt je binnenwereld naar buiten. Durf jij in de spiegel te kijken?

 

31 mei 09.30-12.30 Thema; Op zoek naar de oplossing

7 juni 09.30-12.30 Thema; Op zoek naar de oplossing

14 juni 09.30-12.30 Thema; te veel stress, op zoek naar rust

29 juni 09.30-12.30 Thema; Op zoek naar de oplossing

Denkpunt Verdieping

Denkpunt verdieping; is een hele dag waarin we ’s ochtends beginnen met een uitleg van de 3 principes, om vervolgens samen te kijken waar je tegen aanloopt. Hoe kunnen de inzichten van de 3 principes jouw kijk op het leven veranderen en daarmee ook de kijk op je problemen? Daar kom je op deze dag achter! Door middel van gesprekken zoomen we in op de werking van gedachten en emoties, alles mag ervaren worden. ’s Middags is er een vegetarische lunch en ruimte voor een korte wandeling. Daarna zullen we de diepte in duiken door middel van Interactieve Zelf Resonantie Processen. Samen kijken we naar je onbewuste overtuigingen en patronen, die zichtbaar worden in de processen. Mogelijke pijnlijke gebeurtenissen kunnen boven water komen. Door inzicht in deze patronen en het werkelijk voelen, zul je merken dat je dichter bij je ‘zelf’ zult komen, zodat jij werkelijk vrij kunt zijn.

Zijns-ontmoeting

Eens in de zoveel tijd houden we een Zijns-ontmoeting van 09.00-12.00. Je kunt dan gratis binnenlopen bij Denkpunt op een tijd die jou schikt. Onder het genot van koffie en thee, gaan we met elkaar in gesprek over de menselijke ervaring, gedachten en gevoelens. Door de vrijheid van inloop is het altijd verrassend en vernieuwend, wat we ontmoeten. De zijns-ontmoeting gaat over kunnen ‘zijn’. Het laten zijn wat is. Het ervaren en voelen van wat is en de ontmoeting met elkaar met dat wat is. Zoek jij een plek waar je even kunt ‘zijn’ waar er geluisterd wordt naar jou, waar alles mag zijn, kom dan naar de zijns-ontmoeting!

De eerst volgende datum is: 17 Mei

denkpunt, ontmoeting, contact, gesprek, inlopen

6 april