Denkpunt Verdieping voor professionals, de spiegel van heelheid

Alle mensen leven van binnen naar buiten… Wat betekent dat?

Wil jij je als hulpverlener trauma geïnformeerd leren kijken? Wil je leren vanuit heelheid en autonomie te werken? Aan de hand van de psychotraumatheorie van Dr Franz Ruppert, en de 3 principes gaan we kijken naar onze menselijke problemen en ervaringen. Op deze dag kijken we naar de film de Wisdom of Trauma, een film van Science and non-duality met in de hoofdrol Gabor Maté. Bekijk hier de trailer.


Je leert over de 3 principes, een manier van kijken naar het leven, die je beeld van het leven 180 graden kan draaien. Deze non-dualistische manier van kijken naar het leven, helpt jou werkstress te reduceren omdat je bewust wordt van het feit dat iedereen zijn eigen autonomie heeft, en iedereen verbonden is in levenskracht, levensenergie en veerkracht.
Maar ook gaan we in op jouw rol als hulpverlener. Aan de hand van vragen gaan we in gesprek om je bewust te maken van je denkpatronen en overtuigingen. Ken je jouw eigen triggers en traumapijn? Hoe kun jij vanuit mens-zijn, een ander mens begeleiden in deze levenservaring. Welke projecties projecteer jij op je cliënten? En Hoe kun je vanuit liefde en gelijkwaardigheid de ander terugbrengen in autonomie, nieuwsgierigheid en zelfliefde. Mag alles in het moment er werkelijk ‘zijn’? Of zijn er overtuigingen vanuit jou dat iets op een bepaalde manier moet voor de ander. Mag jij als hulpverlener, je ook kwetsbaar opstellen? of ben jij degene die ‘het’ weet?

Denpunt verdieping, IZR, iopt, traumatheorie

Na de lunch zullen we ons verdiepen in de psychotraumatheorie en therapie van Dr Franz Ruppert. Door middel van Interactieve Zelf resonantie processen gaan we werken met het verlangen rondom het thema; hulpverlener-cliënt relatie.

Deze dag is bestemd als heerlijk spiegelwerk, waarin we met elkaar kunnen groeien, om vanuit heelheid te ’zijn’. Om dieper te zakken in ‘het niet weten’. Vooral voelen en ervaren zullen je gaan doen ervaren wat de spiegel van heelheid is.

Lees ook over de 5 misverstanden van psychisch welzijn.

Wij delen vanuit mens zijn, vanuit onze eigen ervaringsdeskundigheid en leren je hoe jij vanuit je eigen openheid en echtheid tot werkelijke verbinding kunt komen met je medemens.  Waardoor je medemens (cliënt) ook wordt opgeroepen open en echt te zijn, en deze in zijn eigen heelheid en kracht kan komen te staan.

Durf jij los te laten dat jij verantwoordelijk bent voor de ander? Durf jij de spiegel van heelheid te zijn? Ben jij opzoek naar de verbinding vanuit gelijkwaardigheid. Dan is deze dag iets voor jou,

Het leven is als een spiegel, durf jij in de spiegel te kijken?

26 Okt, 09.00-17.00 Locatie Amersfoort, €195,- incl btw, incl Lunch

Aanmelden kan via denkpunt@outlook.com