Volwassenen

Voel je je ellendig, deprimerend, angstig, alleen, geïrriteerd of wat dan ook wat niet fijn is? Gefeliciteerd, je bent een mens. Niet leuk om te lezen, maar alle gevoelens horen bij mens zijn. Vaak willen we van de nare gevoelens af. Of we geven een ander de schuld, dat diegene ons een naar gevoel heeft bezorgd. Maar zo werkt het niet. Alles zit in jou, zo binnen zo buiten. De wereld is als een spiegel en je gevoel/emoties zijn een mooie tool om bewust van te worden of je wel in lijn bent met je ware Zelf.  Elk gevoel wat je weg wil hebben, wil er gewoon even zijn, hoe vervelend ook. Hoe meer je het weg wilt hebben, hoe langer je er last van blijft houden. Dat is nou eenmaal de wet van energie. Alles wat je aandacht geeft groeit. En zo is het ook met het vervelende gevoel, wat in wezen levensenergie is en wil (door)stromen. Hoe meer jij het probeert weg te drukken hoe harder het blijft kloppen om door te kunnen stromen.  

Vergelijk het met een rivier die stroomt van uit de bergtop naar beneden. De bergtop is jou krachtcentrale van energie. De rivier is de levensenergie die door jou heen stroomt. Onderweg vallen er weleens stenen in de rivier, maar het water trekt zich daar niks van aan en zoekt een andere weg, het wil blijven stromen. Als je gaat proberen om de steen weg te halen zal er nog meer oponthoud komen en zal het langer duren voordat het water weer door kan stromen.  

Zo is het ook met jou levensenergie; die wil ook stromen vanuit jou krachtcentrale. Hoe meer je toestaat om elk ongemak, elk gevoel/emotie totaal en met volle inzet te durven ervaren, hoe helderder en duidelijker de verbinding met je krachtcentrale blijft/wordt. Je krachtcentrale is niet met je denken te bereiken. Ieder begrip. Iedere gedachte verbreekt de verbinding met jou kern. Het denken probeert je veilig te stellen, maar in wezen houdt het je juist weg van je kracht. Wij zijn gevoelswezens. Via ons gevoel maken wij contact met onze Eenheid, die de bron van onze kracht, onze creativiteit en onze overvloed is. De gevoelservaring kan ons helpen weer in contact te komen met de gevoelens die we hebben leren onderdrukken. Het is een van de meest eenvoudige en directe manieren om onze macht weer in eigen hand te nemen. 

Er volgt een oefening die je helpt bij het voelen wat je voelt en laat de energie weer stromen. Na iedere zin wordt even  gepauzeerd om je de kans te geven extra diep te gaan en om te voelen welke sensaties je hebt in je lijf. Merk ook op wat er gebeurd met je denken als er een pauze is. Komen er veel gedachten die je willen afleiden van het voelen? Een stem die het belachelijk vindt? Die zegt dat het niet werkt en je er beter mee kunt stoppen? Is allemaal goed, laat het er zijn. Iets in jou roept je om hier mee door te gaan, dat heeft je tenslotte ook aangespoord om deze pagina te openen. Wees niet bang voor je ervaring. Lukt het nu niet gelijk, dan lukt het de volgende keer wel. Hoe zou het zijn als je innerlijke rust ervaart en je helemaal goed bent zoals je nu bent. Laat het maar gebeuren. 

Ga ergens zitten op een rustig plekje waar je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon uit en geniet. 

 

In gesprek met Merel spreekt Rianne over trauma. Vanuit een diep weten dat het verleden niet hier is en ons denken een nieuwe ervaring creëert, kan rust en verlichting ontstaan. Wat niet wil zeggen dat de gebeurtenis niet echt is geweest en de pijn niet af en toe opkomt.

Klik op de afbeelding voor de link. 

Gestreept door het leven, is het levensverhaal van Rianne, een verhaal met hoop. Dit boek wijst ons een nieuwe, liefdevolle weg die psychologen, therapeuten en andere hulpverleners zouden kunnen bewandelen, door de mensen die bij hen aankloppen niet langer te zien als ‘beschadigd’ of ‘iets mankerend’, maar als een medemens in tijdelijke verwarring. Op zoek naar liefde, begrip en iemand die écht naar ze luistert zonder ze te willen ‘behandelen’. Het leert de lezer dat oplossingen al in onszelf liggen. Dit is een boek vol hoop: zelfs het donkerste duister heeft maar een klein lichtpunt nodig om er doorheen te kunnen zien

Voor Kinderen

Met deze poster kun je praten met kinderen over de 3 principes. Welke gedachten denken we? Wat nemen we waar? en welke gevoelens ervaren we door ons bewustzijn en denken? Hoe is de diamant onder al deze emoties? Mind en diamant zijn altijd oké. We zijn verbonden met het grotere geheel. Laat je kind zelf zijn eigen gedachten invullen of tekenen.

Klik op de afbeelding om de poster te kunnen printen.

De Liefies, kunnen helpen om te praten over je emoties. Welke gedachten heb je? Schrijf ze in de bellen. Wat gebeurd er in je lichaam als je die gedachten hebt? Lukt het de gedachtenbellen lek te prikken? Kun je zien dat jij alles bedenkt?

 

Klik op de afbeelding voor een gratis werkblad!

Mo maakt een wandeling, hij weet niet goed waar naartoe. Onderweg komt hij gedachtenballonnen tegen met veel gedachten over school. Wat zouden gedachtenballonnen toch zijn? Ook een vreemde vogel komt op zijn pad.

‘Mo en de gedachtenballonnen’ is een boek voor kinderen om te leren over de werking van gedachten, gebaseerd op de 3 principes van Sydney Banks. Dit boek is gemaakt voor ouders en kinderen, en scholen. Het kan helpen als je kind het niet zo makkelijk heeft op school.

Klik op de afbeelding om naar de verkooppagina te gaan!