Gestreept door het leven, Download GRATIS het E-book!

Gedachten zijn geschreven om enkel nooit te vergeten, dat de littekens geen teken zijn van pijn maar van kracht. Liefs, Rianne

Gestreept door het leven, Rianne Levi

In dit boek ‘Gestreept door het leven’ word je door Rianne meegenomen op de reis door donkere gedachten, heftige gevoelens en pijnlijke ervaringen die zij in haar jeugd maakte. Deze reis gaat onder andere langs instellingen die, in hun onmacht het lijden op te lossen, bijdragen aan de verwarring en eenzaamheid.

Gelukkig zijn er ook mensen en manieren van kijken die wél behulpzaam blijken te zijn. Maar een nog belangrijker factor vormen de inzichten van de schrijfster zelf. En uiteindelijk is het een diep besef dat we in essentie al helemaal heel en Liefde ZIJN dat zorgt voor een compleet ander uitgangspunt voor Rianne’s leven.

Dit boek wijst ons een nieuwe, liefdevolle weg die psychologen, therapeuten en andere hulpverleners zouden kunnen bewandelen, door de mensen die bij hen aankloppen niet langer te zien als ‘beschadigd’ of ‘iets mankerend’, maar als een medemens in tijdelijke verwarring. Op zoek naar liefde, begrip en iemand die écht naar ze luistert zonder ze te willen ‘behandelen’. Het leert de lezer dat oplossingen al in onszelf liggen. Dit is een boek vol hoop: zelfs het donkerste duister heeft maar een klein lichtpunt nodig om er doorheen te kunnen zien.

Dankjewel Rianne, voor dit inkijkje in jouw leven en gedachten. In jouw weg en je eigen wijsheid.

Met liefde,

Angela

Ik deel mijn levensverhaal gratis want ik heb mijn levensverhaal gratis gekregen 😉 Het leven voorziet zichzelf. Mocht je een donatie willen geven voor dit boek dan kan dat naar NL93ASNB8831773828 t.n.v R. Levi – van der Tas. Hierdoor kan ik blijven studeren bij Interakt, om anderen te helpen met hun trauma’s.

Liefs, Rianne

Gestreept door het leven, Rianne Levi, GGZ, Psychiatrie

Heb je een zwerfboek gevonden en gelezen, laat je reactie achter!

8 gedachten over “Gestreept door het leven”

 1. Wat een supermooie, indrukwekkende weg heb je afgelegd van overleven naar leven! Je trekt naar aanleiding van al dat lijden dezelfde conclusies als ik. Systemische conclusies over hoe trauma van de ene generatie op de andere overgaat, maar ook in de veel bredere context van maatschappij en cultuur aanwezig is. Hoopvolle, niet-polariserende conclusies. Heel mooi ook hoe jij het spirituele een plek geeft in dit verhaal. Je bent een inspirerend voorbeeld!
  Warme groet van Kassandra Goddijn, auteur van ‘Van taboe naar traumabewust’.

 2. Yvonne van der Tas

  Lieve Rianne,
  Vandaag wil ik je als moeder bedanken voor het zo helder onder woorden brengen van jouw gevoelens en worsteling in je persoonlijke boekje.( Dat het maar tot zegen mag zijn voor velen! ) Jouw kwetsbaarheid en zonder oordeel kijken naar mij als moeder heeft me erg geraakt. Deze week kon ik je zeggen hoe verdrietig ik het vind dat je zo alleen hebt moeten worstelen als kind en ik niet die behoefte van; “er voor je zijn zoals jij nodig had” kon geven in die tijd. Kijken naar jezelf daar is moed voor nodig! Jouw pijn en moeite is mijn pijn en moeite en het heeft me als moeder mee genomen op reis. Open staan voor mijn eigen gedragingen en het durven kijken naar mezelf en heling te vinden op de verwonden plekken dat vraagt wel tijd. Jou schrijven en delen geven me regelmatig inzichten voor mezelf en sommige opmerkingen resoneren en blijven hangen tot dat ze in werking worden gezet door mij, want ieder heeft zijn eigen reis en voor alles is een tijd. Dank dus daarvoor lieve dochter het is zo kostbaar om te mogen blijven leren . Liefs van mama Yvonne, ik houd van je 💖

 3. Josette van PsychoseNet

  Wat een indrukwekkend boek van hoop heb je geschreven.
  Ondanks het feit dat ik al een aardig aantal blogs van je heb geredigeerd kwam ik een heleboel mooie nieuwe dingen tegen.
  Zoals het gedicht over de herberg. Kwantumfysica. Een referte aan Einstein (je hebt inderdaad iets van hem weg). En vooral ook hoe je met je kinderen durft om te gaan. Klasse.
  Ik herinner me nog goed dat ik je eerste blog voor PsychoseNet (Spiegel van heelheid) redigeerde en dacht: ‘Het is een prachtig verhaal maar het is zo
  verdicht. Ik zou wel eens willen weten wat er allemaal gebeurd is.’ Ik herinner me ook dat ik je toen iets vroeg en dat je een antwoord gaf (je man en een therapeut) Binnen het kader van een blog kon ik op dat moment niet veel meer vragen. Maar nu heb ik een veel completer beeld. Dank!

  En dan over de vorm: Gaandeweg vond ik het ‘dwarse’ karakter steeds leuker worden. In dit geval verleent het niet-lineaire en zelfs enigszins chaotische karakter van het boek steun aan wat je wilt zeggen. En dat is een goede zaak want hoe zeg je met enkel woorden dat woorden maar woorden zijn? 😄

 4. Lieve Rianne,
  Jouw verhaal heeft mij als mens en als hulpverlener diep geraakt. Wat ontzettend moedig en krachtig dat je het met mij en anderen deelt. Het helpt mij om als hulpverlener nog meer naast anderen te gaan staan zodat ze tot meer bewust-zijn en zelf acceptatie kunnen komen!
  Liefs!

 5. Heel fijn om jouw beleving te lezen, hoe moeilijk soms ook, je hebt het knap en prachtig verwoord. Het is ontroerend om te lezen hoe je die periode hebt ervaren en hoe dit jou gevormd heeft als mens. Je bent er prachtig door geworden. Ik hoop dat je verder mag blijven ontwikkelen en andere kunt helpen! Trots op jou zus!

 6. Lieve Rianne, we zijn vriendinnen en je hebt al veel met mij gedeeld over je jeugd. Jouw verhaal zorgt ervoor dat ik nog meer bewondering voor jou krijg, zoals jij in het leven staat. Het heeft mij ook ook laten nadenken over mijn eigen rol als GGZ Verpleegkundige. Hoe er wordt omgegaan met mensen die in een instelling zitten, maar ook wat er vooral niet gebeurd, terwijl dat zo hard nodig is. Er wordt een beeld gevormd van hoe patiënten moeten ‘zijn’ ipv moeite doen hun te leren zien. Bedankt voor het delen van jouw verhaal!

 7. Liseth van Beekveld

  Moedige prachtige Rianne. Met zo’n oprechte zoektocht en zo bijzonder transparant gedeeld zul je vast veel mensen bereiken en kunnen helpen! Ook de wijze doorleefde onvoorwaardelijkheid zal menigeen inspireren! Veel succes en Liefde gewenst! X

 8. Dank je wel Rianne, voor het delen van je verhaal. Ik hoop dat het veel mensen mag bereiken en bemoedigen om jezelf en de ander echt te gaan zien. Vrij van oordeel, met liefde voor wat er is. Hoe getekend ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *