denkpunt, trauma, verdieping, training, izr, iopt, 3 principes

Hoe kunnen de inzichten van de 3 principes jouw kijk op het leven veranderen en daarmee ook de kijk op je problemen? Daar kom je op deze dag achter!

In een gespreksgroep op onze locatie in Amersfoort onderzoeken we met elkaar welke overtuigingen, concepten, patronen je tegen houden om vertrouwen, vrijheid en geluk in jezelf te ervaren. Samen met jou kijken we naar de diepere laag. Dit doen we aan de hand van de 3 Principes die beschrijven hoe de menselijke ervaring tot stand komt.

De drie principes luiden: Mind (Levensenergie), Consciousness (bewustzijn) en Thought (denken).

Van deze drie is Mind de vormloze energie, onze essentie, onze ziel. We zijn daar als mens onlosmakelijk mee verbonden. Gedachten daarentegen, zijn niet ons werkelijke ik. Al zijn we dikwijls wél geneigd ze als zodanig te beschouwen. In feite zijn gedachten niet de werkelijkheid, maar wordt onze werkelijkheid door onze gedachten en bewustzijn gecreëerd. Het bewustzijn maakt alles levensecht. Er zijn sensaties; we voelen en ervaren. Het bewustzijn zorgt er via de zintuigen voor dat we onze gedachten beleven.

Op deze dag gaan we dieper in op wat deze principes betekenen en hoe ze jouw kijk op het leven kunnen doen veranderen. We brengen je terug naar je veerkracht en levensenergie, zodat jij werkelijke vrijheid kunt ervaren. Door middel van gesprekken zoomen we in op de werking van gedachten en emoties, alles mag en wil ervaren worden. 

’s Middags is er een vegetarische lunch en ruimte voor een korte wandeling.

Daarna zullen we de diepte in duiken door te leren over het psychotrauma model van Franz Ruppert. De IZR (interactieve zelfresonantie) methode is gebaseerd op de Identiteitsgerichte Psychotrauma therapie (IoPT) van Dr Franz Ruppert. Ook bekent als het opstellen van het verlangen. Door middel van Interactieve Zelf Resonantie Processen kijken we samen naar je onbewuste overtuigingen en patronen, die zichtbaar worden in de processen. Mogelijke pijnlijke gebeurtenissen kunnen boven water komen. Door inzicht in deze patronen en het werkelijk voelen, zul je merken dat je dichter bij je ‘zelf’ zult komen, zodat jij werkelijk vrij kunt zijn.

Veel mensen denken bij trauma aan schok trauma, een éénmalige heftige gebeurtenis. Maar ook langdurige negatieve gebeurtenissen zoals pesten, niet gewenst zijn als kind, regelmatig op je hoede moeten zijn voor een boze ouder, kunnen het zenuwstelsel boodschappen geven van stress en onveiligheid. Onbewust creëer je overtuigingen over je omgeving. Je zou kunnen zeggen dat het zenuwstelsel constant de omgeving aan het scannen is op veiligheid.

Er zijn 3 toestanden waar je in kunt verkeren.

Ontspannen, in verbinding met je omgeving.

Gespannen, alert, je maakt je klaar om te vechten of vluchten.

Gedissocieerd, als het gevaar zo groot lijkt te zijn dat je niet meer kan vechten of vluchten, dan verstijf je. Je zenuwstelsel zorgt voor een lage hartslag, bloeddruk, en lichaamstemperatuur.

Je zenuwstelsel regelt dit allemaal automatisch voor je. Wist je dat slechts 2% tot 5% van wat we doen bewust is? En dat 95% van alles wat we doen onbewust is? Het onbewuste bepaalt voor 95% ons handelen en is het filter waardoor wij de werkelijkheid waarnemen.

reactie overtuigingen prikkels 3 principes coaching

Zo kan het gebeuren dat je getriggerd raakt door iets uit je omgeving, waardoor je je gespannen voelt of verdrietig, maar je weet niet goed waardoor dit komt, omdat er iets is geraakt uit het onbewuste. Meestal vinden we het zeer onprettig om onaangename gevoelens te ervaren, we zoeken dan liever toevlucht in iets waardoor we niet hoeven te voelen. Binnen de IZR methode noemen we dit overlevingsstrategie. Jouw hulpvraag en verlangen vormen de basis van onze samenwerking. Samen kijken we naar wat je blokkeert op dit moment zodat jij weer vrij kunt bewegen. IZR (interactieve zelf resonantie) is een methode die werkt met het opstellen van het verlangen. Je bent al heel, je bezit de wijsheid en kracht die jij nodig hebt op jouw levenspad. Nieuwsgierigheid, zelfcompassie en autonomie zijn de basis van onze samenwerking. 

De verandering die je zoekt, zit al in jezelf..

23 Nov, 09.00-17.00, locatie Hooglanderveen (Amersfoort) €195,- incl btw incl Lunch