Jolanda van der Burg, Denkpunt, Amersfoort

Nadat ik begin 2019 klaar was met verschillende opleidingen, NLP, Kindercoach, Systemisch werk, was ik om eerlijk te zijn, teleurgesteld dat het me nog steeds niet had gebracht waar ik naar op zoek was.  Ik was steeds enthousiast over de opleidingen en hetgeen ik had geleerd, maar diep van binnen wist ik dat ik nog niet had gevonden wat ik zocht. Ik wist ook niet precies wat ik zocht, maar ik wilde af van heel veel gevoelens en gedachten, zoals ik ben niet goed genoeg, niet geliefd, onzeker en twijfels. Ik bleef zoeken naar een vervolg opleiding voor nog meer persoonlijke ontwikkeling en bleef veel boeken lezen over dat onderwerp.

Totdat ik stuitte op de drie principes van Sydney Banks. Het voelde alsof ik wakker werd in een nieuw leven, met een 180 graden andere kijk op mezelf en de wereld om me heen. Hoe gedachten over mezelf mijn wereldbeeld bepalen. Door de identificatie met de ik stem in mijn hoofd, ik me rot bleef voelen. Ik dacht waarom heeft niemand mij dit eerder verteld, waarom heb ik dit niet op school geleerd toen ik jong was? Dat had mij een hoop energie, geploeter en frustratie gescheeld, en een boel vrijheid en levensgeluk opgeleverd. Ik ontdekte dat ik veel meer ben dan mijn denken, mijn emoties en mijn lichaam. De transformatie en het inzicht in hoe elke ervaring tot stand komt is zo ingrijpend en verhelderend dat ik  verder op onderzoeken ben gegaan. 

Dit heeft me o.a. gebracht bij lichaamsgericht werk zoals tranformerende adem en energetische massage. Dit zijn werkvormen die behulpzaam zijn om de diepe overtuigingen over mezelf in mijn onbewuste naar boven te laten komen om te doorzien. Hoe meer inzicht er komt in overtuigingen, patronen en ideeen over mezelf of overgenomen van het familiesysteem, hoe lichter het leven aanvoelt. 

Onder alle overtuigingen, concepten, ideeen en patronen ben ik heel en compleet en dat geldt ook voor jou. Mijn kern is net als die van jou gevuld met licht en liefde en die hoeft niet gefixt te worden. De lagen die er in de loop van mijn leven omheen zijn gekomen door allerlei situatie, waar ik zelf een conclusie over heb getrokken als jong meisje al,  mogen oplossen en doorzien worden. Zo kom ik weer terug bij mijn essentie, die van vrede, rust, ontspanning, liefde, vertrouwen en overgave. 

Door mijn eigen ervaringen in het leven weet ik hoe gecompliceerd het leven soms lijkt te zijn. De ontdekking van dit paradigma betekent veel meer rust in mijn hoofd, acceptatie van wat er is en wat er ervaren wordt. Geen kritische stem meer in mijn hoofd, meer energie, veel meer leven in het NU en uit de radrace van opgelegde ideeen van zo hoort het. Ik ben leven in uitvoering.

Iets over mezelf vertellen vind ik nu dan ook lastig omdat alles verandelijk is. Soms houd ik van koffie en soms van thee, soms voel ik me verdrietig, dan weer opgewekt. Soms heb ik geen zin en soms ben ik overactief. Elk moment is anders, voel ik mij anders en komen er andere gedachten op. Ik ben dus nooit dezelfde en al helemaal niet onveranderlijk. Hoe fijn om daar in vrede mee te zijn. Dat is zijn en leven in uitvoering!

Om toch een soort indruk te geven kan ik zeggen dat ik doorgaans positief en flexibel ben ingesteld, ik ben enthousiast, creatief, meestal zorgzaam, ik vind lezen leuk en ben geïnteresseerd om te leren waarom mensen doen zoals ze doen, ik houd oa van tuinieren, yoga, wandelen en spelletjes.

Iets waar ik altijd blij van word en een warm gevoel van krijg in mijn hart zijn kinderen. Jonge kinderen leven in het moment en leren vanuit de motivatie die vanuit zichzelf komt. Ze leren en ontwikkelen van de omgeving en van elkaar en dat is wat we van nature altijd hebben gedaan. Kinderen geven energie, vrolijkheid en liefde. De nieuwsgierigheid, de onschuld en de onbevangenheid van kinderen vind ik heerlijk om te ervaren. Ze staan nog dicht bij hun ware natuur en de omgang met kids herinnert mij er ook aan. Het leven is een spel en hoeft niet zo serieus genomen te worden.

Door de vele inzichten en opleidingen die ik heb gedaan, kan ik jou vanuit vele manieren begeleiden, we kunnen samen kijken wat het beste bij jou past.