Jolanda van der Burg, Denkpunt, Amersfoort

Nadat ik begin 2019 klaar was met verschillende opleidingen, NLP, Kindercoach, Familieopstellingen, was ik om eerlijk te zijn, teleurgesteld dat het me nog steeds niet had gebracht waar ik naar op zoek was.  Ik was steeds enthousiast over de opleidingen en hetgeen ik had geleerd, maar diep van binnen wist ik dat ik nog niet had gevonden wat ik zocht. Ik wist ook niet precies wat ik zocht, maar ik wilde af van heel veel gevoelens en gedachten. Ik bleef zoeken naar een vervolg opleiding voor nog meer persoonlijke ontwikkeling en bleef veel boeken lezen over dat onderwerp.

Totdat ik stuitte op de drie principes van Sydney Banks.

Het voelde alsof ik wakker werd in een nieuw leven, waar onzekerheid, niet goed genoeg zijn en angst me niet meer treffen. Ik dacht waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? Dat had mij een hoop energie gescheeld, geen gezoek meer en willen veranderen van mezelf, anderen en de wereld. De transformatie en het inzicht in hoe elke ervaring tot stand komt is zo ingrijpend, verhelderend en ontspannend dat ik de drie principes wil delen met mensen die het ook willen weten.

Inzicht in de 3 principes heeft mijn leven veranderd. Er is aan de buitenkant niets veranderd, maar alles is anders. Deze inzichten gaan vooraf aan alles wat ik tot nu toe heb geleerd.

Door mijn eigen ervaringen in het leven weet ik hoe gecompliceerd het leven soms lijkt te zijn. Ondanks de opleidingen die ik heb gevolgd en de professionele hulp die ik heb gehad bleef ik vastzitten in bepaalde gedachten. Met het inzicht in de 3 principes ontstond er ruimte, vrijheid en helderheid in mijn hoofd zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Het is geen methode, positief denken, omdenken of wat dan ook. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht voor persoonlijke ontwikkeling.

Een verhaal over mezelf op de website zetten is lastig, omdat het een verhaal is wat ik op dit moment belangrijk lijk te vinden om te vertellen. Het zegt niets over wie ik werkelijk ben: leven in uitvoering! Misschien houd ik vandaag van thee en kies ik morgen voor koffie. Elk moment is anders, voel ik mij anders en komen er andere gedachten op. Ik ben dus nooit dezelfde en al helemaal niet onveranderlijk. Om toch een soort indruk te geven kan ik zeggen dat ik doorgaans positief en flexibel ben ingesteld, ik ben enthousiast, creatief, ik vind lezen leuk en ben geïnteresseerd om te leren waarom mensen doen zoals ze doen, ik houd oa van tuinieren, wandelen en spelletjes.

Iets waar ik altijd blij van wordt en een warm gevoel van krijg in mijn hart zijn kinderen. Jonge kinderen leven in het moment en leren vanuit de motivatie die vanuit zichzelf komt. Ze leren en ontwikkelen van de omgeving en van elkaar en dat is wat we van nature altijd hebben gedaan. Kinderen geven energie, vrolijkheid en liefde. De nieuwsgierigheid, de onschuld en de onbevangenheid van kinderen vind ik heerlijk om te ervaren. Ze staan nog dicht bij hun ware natuur en de omgang met kids herinnert mij er ook aan. Het leven is een spel en hoeft niet zo serieus genomen te worden.

Momenteel volg ik een opleiding tot ademcoach, adem is de basis van ons leven als mens. Deze manier van coaching kan je ondersteunen bij trauma’s in het lichaam.

Door de vele opleidingen die ik heb gedaan, kan ik jou vanuit vele manieren begeleiden, we kunnen samen kijken wat het beste bij jou past. Alle opleidingen die ik tot nu toe heb gedaan zijn;

3P Facilitator bij Shiftacademy

Interactieve Zelfresonatie (Interakt)

HBO Sociale Pedagogische Hulpverlening

NLP Practitioner- en Masteropleiding

Modules Emotiecoaching, Vera Helleman

De opleiding Magie van de kindercoach, basis en vervolg

Mindfulness en compassie training

Module Creative coaching

Module Emotionele coaching

Module rouw en verlies

Opleiding Individuele opvoedopstelling

Cursus Luisteren naar je peuter

Cursus Beter omgaan met je puber