– Je bent niet wie je denkt dat je bent –

Denkpunt, amersfoort, lelystad

Wat is de betekenis achter Denkpunt.

Denkpunt is een punt waarin je denken gaat zien als “denken” en niet als waarheid. Ook het “ik-punt” zit erin verborgen, waarin je ziet waarin het niet alleen over “ik” gaat, maar dat “ik” een geheel is en onderdeel van een geheel. Dat “ik” de essentie is, heel waardevol is, een diamant, goed genoeg en authentiek, maar ook mens is die fouten maakt, die van alles voelt en ervaart en dat is allemaal oké. Een punt om over te denken, een punt om een ander pad te kiezen, of een punt waar je staat om vanuit meerdere kanten te kijken. Een punt om te kiezen voor  jou leven, maar ook een punt waar je terecht kunt bij ons van denkpunt. Waar je inzicht kunt krijgen in de situaties waar je dat nodig hebt. Een punt waar je zult zien dat alles verandert, dat alles altijd in beweging is, een punt waar geen punten meer zijn en een punt waar rust is, omdat jij altijd bij je bent. 

Jolanda

Nadat ik begin 2019 klaar was met verschillende opleidingen, NLP, Kindercoach, Familieopstellingen, was ik om eerlijk te zijn, teleurgesteld dat het me nog steeds niet had gebracht waar ik naar op zoek was.  Ik was steeds enthousiast over de opleidingen en hetgeen ik had geleerd, maar diep van binnen wist ik dat ik nog niet had gevonden wat ik zocht. Ik wist ook niet precies wat ik zocht, maar ik wilde af van heel veel gevoelens en gedachten. Ik bleef zoeken naar een vervolg opleiding voor nog meer persoonlijke ontwikkeling en bleef veel boeken lezen over dat onderwerp.

Totdat ik stuitte op de drie principes van Sydney Banks.

Het voelde alsof ik wakker werd in een nieuw leven, waar onzekerheid, niet goed genoeg zijn en angst me niet meer treffen. Ik dacht waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? Dat had mij een hoop energie gescheeld, geen gezoek meer en willen veranderen van mezelf, anderen en de wereld. De transformatie en het inzicht in hoe elke ervaring tot stand komt is zo ingrijpend, verhelderend en ontspannend dat ik de drie principes wil delen met mensen die het ook willen weten.

Inzicht in de 3 principes heeft mijn leven veranderd. Er is aan de buitenkant niets veranderd, maar alles is anders. Deze inzichten gaan vooraf aan alles wat ik tot nu toe heb geleerd.

Door mijn eigen ervaringen in het leven weet ik hoe gecompliceerd het leven soms lijkt te zijn. Ondanks de opleidingen die ik heb gevolgd en de professionele hulp die ik heb gehad bleef ik vastzitten in bepaalde gedachten. Met het inzicht in de 3 principes ontstond er ruimte, vrijheid en helderheid in mijn hoofd zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Het is geen methode, positief denken, omdenken of wat dan ook. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht voor persoonlijke ontwikkeling.

Een verhaal over mezelf op de website zetten is lastig, omdat het een verhaal is wat ik op dit moment belangrijk lijk te vinden om te vertellen. Het zegt niets over wie ik werkelijk ben: leven in uitvoering! Misschien houd ik vandaag van thee en kies ik morgen voor koffie. Elk moment is anders, voel ik mij anders en komen er andere gedachten op. Ik ben dus nooit dezelfde en al helemaal niet onveranderlijk. Om toch een soort indruk te geven kan ik zeggen dat ik doorgaans positief en flexibel ben ingesteld, ik ben enthousiast, creatief, ik vind lezen leuk en ben geïnteresseerd om te leren waarom mensen doen zoals ze doen, ik houd oa van tuinieren, wandelen en spelletjes.

Iets waar ik altijd blij van wordt en een warm gevoel van krijg in mijn hart zijn kinderen. Jonge kinderen leven in het moment en leren vanuit de motivatie die vanuit zichzelf komt. Ze leren en ontwikkelen van de omgeving en van elkaar en dat is wat we van nature altijd hebben gedaan. Kinderen geven energie, vrolijkheid en liefde. De nieuwsgierigheid, de onschuld en de onbevangenheid van kinderen vind ik heerlijk om te ervaren. Ze staan nog dicht bij hun ware natuur en de omgang met kids herinnert mij er ook aan. Het leven is een spel en hoeft niet zo serieus genomen te worden.

Alle opleidingen die ik heb gedaan voordat ik in aanraking kwam met 3P en de opleiding tot facilitator heb gedaan zijn voor mij niet meer van belang. Mocht je het toch willen weten, dit zijn de opleidingen die ik heb gedaan:

3P Facilitator bij Shiftacademy

Interactieve Zelfresonatie (Interakt)

HBO Sociale Pedagogische Hulpverlening

NLP Practitioner- en Masteropleiding

De opleiding Magie van de kindercoach, basis en vervolg

Mindfulness en compassie training

Module Creative coaching

Module Emotionele coaching

Module rouw en verlies

Opleiding Individuele opvoedopstelling

Cursus Luisteren naar je peuter

Cursus Beter omgaan met je puber

Rianne

Ik heb me altijd geïnteresseerd in de psyche van de mens. Al jong las ik boeken over psychologie, maar mijn leven kreeg een totaal andere wending toen ik een eetstoornis kreeg en depressief werd. Mijn jeugd was meer een aaneenschakeling van opnames. Na deze moeilijke periode ben ik zelf tot de conclusie gekomen dat we als mens heel zijn, dat we denken en bewustzijn ervaren, en dat dat onze waarheid creëert. In mijn boek schreef ik ‘Anorexia bestaat niet, ik heb het allemaal zelf bedacht en geloofd. En omdat het mijn waarheid was, was het ook zo lastig eruit te komen’. Ik deelde mijn tekst met Angela Mastwijk van Shift Acadamy, omdat ik mijn inzichten verdraaid veel vond lijken op wat zij verkondigden onder ‘de drie principes’. Destijds hebben ze me geïnterviewd voor hun eetstoornistraining. Ik ben me blijven verdiepen in de drie principes maar werkte er nog niet mee in de praktijk. Ergens wist ik dat ik na SPH (social work) meer iets wilde met mijn ervaringsdeskundigheid dan met het labelen van mensen of het denken in hokjes. Dit is wat ik veel gezien heb zowel als client als in SPH. Juist de 3 principes spreken me erg aan, omdat het gaat over de diepere lagen van ons zijn. Het inzien van hoe de menselijke ervaring werkt maakt dat er rust ontstaat, een basis die niemand je kan afpakken. Het is heel menselijk, verbindend en gelijkwaardig. Momenteel volg ik de opleiding bij Interakt om IZR-processen te begeleiden en te kunnen gebruiken als traumaverwerkingsmethode. Deze methode spreekt me aan omdat ik bij veel mensen (inc. mezelf) trauma als basis zie van veel problemen. Het is een methode die je aanspreekt op je autonomie, en speelt in op je heelheid. Het is een spiegel van de ziel.

 

Al wat ik heb, Is niet wie ik ben

Al wat ik voel, Is niet wie ik ben

Al mijn ervaringen, Zijn niet wie ik ben

Al wat ik geleerd heb,Is niet wie ik ben

Al wat ik denk dat ik ben,

Is enkel de gedachte over wie ik denk dat ik ben

Gedachten zijn leeg

Ik ben

 

Rianne Levi