Gesloten deur open gooien.

Vannacht droomde ik dat ik in een kamer was, en met een klap werd de deur dicht gedaan. In eerste instantie schrok ik en was ik bang. Maar tegelijk voelde ik heel snel ‘Ik mag de deur weer open zetten’.

Het was meteen zo’n helder inzicht. Een metafoor, die eigenlijk zo universeel is. Iemand heeft een deur dicht gedaan, en ik mag de deur weer open zetten. Dit gaat over onze levenservaringen.

Je kunt het op zoveel manieren invullen. Iemand heeft je pijn gedaan, en het maakt dat je uit angst jezelf afsluit. Jij mag kiezen weer open te zijn. Of je beperkt jezelf in een gesloten kamer en het is tijd om uit deze ruimte te stappen.

In mijn droom voelde ik zo veel ruimte en zuurstof toen ik de deur open deed. Wouw als een oase in een woestijn.

Open je deuren voor het leven, en de liefde komt je tegemoet!

Facebook
Twitter
LinkedIn