JeZelf zijn

doorbreek jezelf, spiegel van heelheid

Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn en je gaat herkennen wie je werkelijk bent?

Wie ben je eigenlijk? Zonder je denken en bewustzijn is er niemand. Er is eerst levensenergie, denken en bewustzijn nodig om jezelf en de wereld om je heen te kunnen zien, voelen en ervaren. Maar het begint allemaal bij jezelf. Jezelf is een construct aan gedachten, een verzameling van overtuigingen die je jezelf hebt toebedeeld. Je bent je er ook naar gaan gedragen. Het gedrag is een gewoonte geworden, een conditionering. Het is niet je ware Zelf. Wil je meer vrijheid in je dagelijkse leven ervaren doorbreek dan de gewoonte jezelf te zijn.

Als je iets wilt repareren, zul je eerst moeten inzien wat er op dit moment niet werkt. In wezen hoef je jezelf niet te fixen, want je bent nooit gebroken geweest. Het is het je weer herinneren wie je werkelijk bent. Pas wanneer je oprecht  gaat waarnemen en werkelijk bewust wordt van de verzameling overtuigingen over jezelf, kom je los van de automatische manier waarop je reageert en van je emotionele gemoedstoestanden die ermee samen gaan.

Wanneer je gedreven wordt in zelfreflectie en zelfobservatie, ontwikkel je het vermogen om je bewustzijn los te koppelen en krijg je inzicht in je gedrag en je reacties. Hiermee verplaats je je bewustzijn en wordt je waarnemer van je oude zelf. De verbinding met je oude zelf vermindert hiermee automatisch.  

Beperkende overtuigingen die je over jezelf hebt zorgen voor een bepaalde houding en gemoedstoestand en beïnvloeden de relatie tot jezelf, tot iedereen en alles. Emoties zijn energie in beweging. Angstige, boze, deprimerende gemoedstoestand is zware energie en blije opgewekte, liefdevolle gemoedstoestand is lichte energie. Herken en voel je het?

Heb je weleens gemerkt dat als je boos bent, je ook gefrustreerd bent; je gefrustreerd bent, je ook haatgevoelens hebt; als je haat, oordeel je ook; als je oordeelt, heb je afgunst; als je afgunstig bent, ben je onzeker; als je onzeker bent, ga je concurreren; en als je concurreert ben je egoïstisch.

Overtuigingen zorgen voor emoties die weer voort komen uit een overlevingsdrang van het bedachte zelf.

Wanneer je bewust wordt van bijv. je boosheid en wat daar voor overtuiging onder zit, kan je een inzicht krijgen en zal de zelf-beperkende emotie afnemen. Als je minder boos wordt, zul je minder gefrustreerd, haatdragend, oordelend, afgunstig enz zijn.

Erken je ware Zelf in plaats van het zelf dat je aan anderen laat zien om te kunnen zijn wie je denkt dat je moet zijn. Zo kom je weer in contact met het grote bewustzijn, de onzichtbare kracht die in je is en overal om je heen. De Goddelijke, oneindige geest, de energie van onvoorwaardelijke liefde. De Universele energie die niet oordeelt, straft, dreigt of iemand verbant. Het kan alleen liefde, compassie en begrip geven. Het weet alles over jou, jij als ziel op deze aarde. Jij bent het echter die moeite moet doen om het te leren kennen en om er een relatie mee te ontwikkelen. Het heeft je gadegeslagen vanaf het moment dat je gecreëerd bent. Je bent er een verlengstuk van. Het wacht alleen maar in afwachting, bewondering en geduld. Als jij het fijn vindt om ongelukkig te zijn, is dat ook prima. Zoveel houdt het van jou. Deze levensbron, dit onzichtbare veld is zo wijs dat wij het niet kunnen bevatten. Het is een weten, een gevoel, een vertrouwen en overgave aan dat wat is.

Inzicht in je menselijke bestaan zorgt voor een lichtere gemoedstoestand en de daarbij behorende emoties zoals, liefde, compassie, mededogen, verwondering, vertrouwen, dankbaarheid enz.

Merk je een herkenning in wat ik schrijf, maar snap je er nog niks van? We gaan graag in gesprek over je menselijke ervaring en gebruiken waar nodig de energie van een opstelling om je probleem helder te krijgen. Ook een transformerende ademsessie kan je helpen om de opgeslagen emotionele energie en de daarbij behorende beperkende overtuiging over jezelf, uit je systeem te verwijderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *