Mag het makkelijker?

diamant, ego, ik-beeld, ont-wikkelen, begeleiding, 3p, coaching, 3p coaching, hulp, geluk, makkelijker

Het kan ook makkelijker

Ik word wakker met een beeld van een Baboesjka poppetje in mijn hoofd. Je kent ze wel; een mooi beschildert houten popje die je open kan maken en dan zit er een kleiner popje in. Super leuk, dan staan al die popjes op een rijtje van groot naar klein. Ik gebruik ze wel eens als hulpmiddel in onze praktijk van Denkpunt om inzicht te krijgen in het systeem.

Het beeld van het popje kwam in me op als het Ik-besef, ook wel het EGO genoemd. Als je al ergens gehoord hebt dat je je gedachten niet bent, maar je gedachten hebt, dan kan dat al best voor helderheid zorgen. Maar dan merk je dat er steeds dezelfde gedachten op komen en vast gepakt worden, die over een bepaald thema gaan. Bijvoorbeeld, ik hoor er niet bij of ik ben niet goed genoeg. Dat is niet prettig en je wilt daar van af en gaat op zoek naar iemand die je daar bij kan helpen. Er wordt samen met de deskundige gekeken naar het grote poppetje en je komt er achter welke overtuiging daar aan vast zat. Heerlijk wat een opluchting, het grote poppetje is doorzien en kan weg. Maar wat blijkt er komt een nieuw popje tevoorschijn. Wel kleiner, maar kan ook aardig in de weg zitten. Opnieuw wordt er hulp gezocht. Zo ben je een tijdje bezig om tot de kern te komen en alle belemmerende gedachten en overtuigingen over jezelf op te ruimen.

De kortere weg is zien hoe het hele systeem van mens zijn tot stand komt, wie je werkelijk bent, door de werking van de 3 principes, Mind, Consciousness en Thought. De 3 principes zijn nodig om een vorm te creëren. Die vorm kan een boom zijn, een tafel, een bloem, een poes of een mens. Als je ziet dat door die 3 principes elke vorm tot stand komt hoef je niet te knutselen aan de vorm. Alles is denken. De wereld is in jou. Hoe jij je leven beleeft is helemaal jouw zienswijze, Hoe jij de boom ziet en benoemt is helemaal aan jou. Jij bent gecreëerd door de 3 principes in de vorm van een poppetje. Het ik-besef is een gedachten. Het EGO een object in de vorm van een poppetje. Door de diepere laag te gaan zien, hoeft er niet meer geknutseld te worden aan de vorm, want er ontstaat een besef dat jij meer bent dan enkel de vorm. De kern van het poppetje noemen wij ook wel je diamant. De goddelijke vonk, je essentie, je ziel, noem het wat voor jou resoneert. Je essentie is schitterend, helder met vele kanten, vormen en kleuren. Kan niet kapot en straalt licht uit. Dat is wie je werkelijk bent. Hoe mooi is dat.

Deze realisatie zorgt voor helderheid, rust, vrede, gelukzaligheid, dankbaarheid, liefde, ruimte en nog zoveel meer, die in elk moment tot je beschikking is. Je welzijn ligt hierin besloten. Het kan zomaar zijn dat je de wereld anders gaat zien. Er kan een andere perceptie ontstaan. Je kunt gaan spelen in de vorm en glimlachen naar degene die in de spiegel kijkt. Want wie kijkt er?

Eindigend met een quote van Sydney Banks:

“Your thoughts are like the artist’s brush. They create a personal picture of the reality you live in.”

Mocht je vragen hebben, laat het ons weten. Wij gaan met liefde en compassie in gesprek met je.

Jolanda

Facebook
Twitter
LinkedIn