Praten met je lichaam?

schouderpijn, hoofdpijn, lichaam,

Praten met je lichaam? Je hebt misschien wel eens de boeken van Louise Hay gelezen, of boeken van andere mensen die lichaamswerk verrichten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eerst wat gek vond en eigenlijk ook dacht dat het niet zou werken. Maar tot mijn verbazing heeft het lichaam een wijsheid en is het verbonden met onze mind. Nu zat mijn verbazing niet in het feit dat lichaam en geest verbonden zijn, want dat wist ik wel. Maar ik verbaasde me dat ik me kon verbinden met mijn lichaam, dat ik kon vragen ‘Nek wat wil je me zeggen? en dat ik vervolgens allemaal gedachten kreeg, en me duidelijk werd waardoor ik spanning ervoer. In het westen zijn de meeste helaas niet zo verbonden meer met hun lichaam, al gauw wordt er gezocht naar een oplossing voor pijn. In de vorm van pillen, zalf of crème. Maar wat heeft je lichaam je te vertellen? Durf je te luisteren? Hippocrates zei het lang geleden al ‘niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte’. Het lichaam bevat de sleutel tot genezing, zoals wonden ook vanzelf genezen. Dat vinden we overigens heel normaal. Maar dat het lichaam ook andere kwalen vanzelf kan genezen wordt al snel wat gek gevonden. Bruce Lipton, en Joe Dispenza, beweren en onderzoeken beide het brein, met name de kracht van gedachten. Gedachten hebben enorm veel invloed op ons lichaam. Onze overtuiging, over ons lichaam. We zijn verbonden, lichaam en geest, maar ook verbonden met de natuur. Ik hoop dat we terug mogen gaan naar die wijsheid.

Lieve Schouders,

Wat is er niet te dragen?

een pijn? op wat diepere lagen?

een oud zeer dat even boven komt kijken?

Hallo, ben je daar?

Ik zal je mijn liefde aanreiken

Lief kind, het spijt me dat ik er niet voor je was

Maar nu zal ik je troosten omdat ik zie dat je me nodig had.

Lieve schouders, jullie waren het even zat!

Om al die tijd dat mee te zeulen wat ik niet zag.

Maar ik zie je…

2 gedachten over “Praten met je lichaam?”

Reacties zijn gesloten.