Spiritualiteit is Leven

spiritualiteit leven bewustzijn Liefde spel alles

Spiritualiteit is Leven

Wat gebeurt er in jou als je het woord spiritualiteit leest? Krijg je kippenvel, zegt het je niks, vind je het een zweverig woord, vind je het een interessant woord, maar heb je er niks mee, of ga je er helemaal in op?

Ik vond het lange tijd een zweverig woord, maar was er wel super geïnteresseerd naar. Iets in mij werd er steeds weer naar toe getrokken. Ik heb ook een aantal opleidingen gevolgd die je onder het kopje spiritualiteit kunt plaatsen waaronder: systemische werk, Reiki, 3 principes. Het heeft me een heleboel opgeleverd, veel ballast verwijderd en inzichten in het poppetje Jolanda. Om mijn ervaringen nu met andere te delen had nog wat voeten in de aarde.

Wat is spiritualiteit eigenlijk? Kort gezegd, spiritualiteit is alles. Alles en iedereen is ontstaan vanuit de Bron, het Universele Bewustzijn, Liefde, Levensenergie, God, hoe je het ook maar wil noemen. Het verstand wil het snappen, begrijpen en in een hokje plaatsen, maar het is niet uit te leggen. Het is een diep weten/voelen, dat er in ieder mens een Goddelijke natuur zit. Dat houdt niet in dat je ego Goddelijk is, je persoonlijkheidje, of zoals je reilt en zeilt. Nee, het houdt in dat er in jouzelf een onaantastbaar iets, een onaantastbare zuiverheid en puurheid is die je moet bewaren, waar je verantwoordelijk voor bent, waar je van moet houden. Die werkelijk alles is in jouw Zijn!

Ik gebruik als metafoor vaak een diamant. Een diamant is kostbaar, waardevol, kan niet kapot, schitterend aan alle kanten, heeft verschillende facetten en kleuren als het licht erop schijnt. Hoe mooi en bijzonder is dat om dit te beseffen.

Sta er eens wat vaker bij stil hoe mooi en bijzonder je bent. Wat een kracht er werkelijk in jou zit. Je mag vertrouwen op de supernature die in jou zit. De pure Liefde zit in jou, die hoef je niet buiten jezelf te zoeken. Het zoeken naar Liefde, geluk en tevredenheid is heel vermoeiend en blijft een eindeloze zoektocht als je het buiten jezelf zoekt. Het maakt je afhankelijk en onvrij.

Ontdek wie je werkelijk bent. Gooi alle ballast van overtuigingen over jezelf, patronen en concepten die je ooit verzonnen hebt overboord. Het maakt je vrij, opdat er geen enkele onvrijheid in jezelf zal zijn waardoor je niet kunt functioneren vanuit je eigenheid. Wij van Denkpunt helpen je er graag bij.

Je bent Vrij, je bent Liefde, je bent Goddelijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn