Levensenergie als basis

levensenergie, hartcoherentie, basisenergie, trilling, heling, bewustwording, oefening, lichaamswerk, voelen

Energie is iets ongrijpbaars, toch is het de basis van ons bestaan. Zonder levensenergie is er geen leven. We zijn verbonden met elkaar door alle energieën. Het lichaam waarin we leven, al het denken, het huis waarin we wonen, het gebied waar we leven, beïnvloeden ons allemaal. We zijn geen afzonderlijke, geïsoleerde individuen; we zijn een verbinding van energievelden, verweven met het universum, de aarde, de mensheid, ons denken, alles als een groter geheel.

Ik kan me voorstellen dat je misschien je wenkbrauw optrekt en het ongrijpbaar voor je is. Dat was het voor mij ook. Een stemmetje in mijn hoofd vond het allemaal maar belachelijk en ver gezocht en ook zweverig. Het idee dat een lichaam uit meerdere energielagen bestaat, heeft toch echt wel even geduurd voordat ik dat ook daadwerkelijk durfde te geloven en verder ben gaan ontdekken. Ik ben het zelf gaan ervaren en ik begon te merken en vooral te voelen dat alles energie is. Dat alles een trillingsfrequentie heeft. Wat ik wel gelijk begreep en ook in mezelf opmerkte, is dat mijn denken mijn eigen energieniveau beïnvloed.  Hoe meer schuld en schaamte gedachtes ik had, hoe beroerder ik me voelde. Angst gedachten hielden mij in mijn eigen denkgevangenis. De lage, zware energie drukte zwaar op mijn schouders, zonder dat ik me er bewust van was. Toen ik mijn denkpatronen ben gaan onderzoeken en de moed had om mijn pijn aan te kijken is alles verandert. Het overzicht hieronder is de Map of Consciousness, ontwikkeld door dr. David Hawkins, laat je energieniveau en je staat van Zijn mooi zien. Afbeelding uit het handboek energetische basiskennis, hoe energie voor jou werkt

levensenergie, gemoedstoestand, trilling, bewustzijn,

Het is niet fout of verkeerd als je nu regelmatig in de onderste regionen verblijft. Het is een bewustwording proces wat er in jou gaande is. Wat ben je gaan geloven over jezelf, welke conclusie heb je als kind getrokken? Is het leven wel veilig genoeg, moet jij liefde verdienen, ben je het niet waard om gelukkig en vrij te zijn? Je hoeft niet terug naar je verleden om het op te lossen, te helen, dat doe je in het NU, door te voelen wat er in jou speelt.  Je gevoelens zijn een navigatiesysteem naar een gelukkig leven, zoals Vera Helleman het omschrijft in haar emotie encyclopedie.  Bevrijd jezelf van de opgeslagen zware emotionele energie. Ja die lagere trillingen voelen oncomfortabel aan, maar als je bereid bent die energie van de lagere trillingen echt te voelen, ontdek je dat er veel kracht in besloten ligt, een kracht die je misschien wel nodig hebt om te ontdekken wie je werkelijk bent. Je hart is groot genoeg om de pijn te dragen en alleen jij kan de verandering in gang zetten.

Door het erkennen van mijn pijn en het volledig mens-zijn is mijn systeem zich gaan ontspannen. Er is weer een verbinding ontstaan met de levensenergie (die overigens nooit weg was, alleen mijn denken zorgde voor een blokkade in de levensstroom), hierdoor is mijn energie niveau verhoogt en hebben zich verandering plaatsgevonden in mijn bewustzijn. Ik voelde en voel een enorme kracht en moed naar boven komen om mijn waarheid te onderzoeken en te transformeren. Door niet meer bang te zijn voor mijn gevoel en ervaring kan mijn energie zich uitbreiden en verhogen. Het zorgt voor innerlijke vrede, ruimte en vrijheid. Het zorgt er ook voor dat ik mijn ervaringen durf te delen met jou die dit nu leest. Ik heb al veel ontdekt over mezelf en het leven en over de hoeveelheid mogelijkheden waar een mens toe in staat is. Tegelijk kom ik er achter dat er nog veel meer is om te ontdekken en dat ik nieuwsgierig ben naar alles wat ik nog niet weet en wat het leven me nog wil laten ervaren. Ik blijf me verbazen en verwonderen. Er is niet dat ik zeker weet, enkel dat ik nu besta.

Jij bent ook een mooie, unieke menselijke manifestatie met heel veel veerkracht en moed om de pijn die in je zit aan te kijken en te transformeren naar innerlijke rust, geluk en vrijheid. Dat is namelijk onze ware natuur.

Als je de Map of Consciousness bekijkt kun je ontdekken waar jij je bevindt. Neem het waar, veroordeel jezelf niet en zoek eventueel hulp om je onbewuste overtuigingen, patronen en concepten te herkennen en te erkennen zodat ze kunnen helen en waardoor je hoger in je energiefrequentie komt te zitten.

Je bent al heel en compleet en je hoeft niet gefikst te worden. Wie je werkelijk bent kan niet gekwetst worden. Enkel het beeld van wie je denkt dat je bent kan sneuvelen. Je bent gaan geloven in al je gedachten over jezelf, waardoor je enkel die bundel ideeën over jezelf of wat er zou kunnen gebeuren, aan het beschermen bent.

Een energetische behandeling kan je ondersteunen bij de bevrijding van je beschermlagen, zodat je energetische trillingsfrequentie omhoog gaat. Het richt zich op het harmoniseren en optimaliseren van jouw machtige energiesysteem.

Bruce Lipton, ontwikkelingsbioloog aan het HeartMath Institute en schrijver van oa de bestseller, Biology of Belief, schrijft over hartcoherentie. Laat je hart spreken, niet je hoofd.

De volgende korte oefening is effectief als je je moe of down voelt. Ik raad je aan om de oefening dagelijks te doen.

Stap 1: Hartfocus, breng je aandacht naar je hart. Leg eventueel je hand op je hart om een nog betere connectie te maken.

Stap 2: Adem in door je hart. Doe alsof je inademt door je hart. Je hart vult zich met zuurstof. Je ademt liefde in en je ademt alles wat je niet meer dient uit door je mond. Ga hier ontspannen mee door.

Stap 3: Hartgevoelens: terwijl je je hartfocus en hartademhaling behoudt, activeer je positieve gevoelens. Herinner je een positief gevoel, een moment waarop je je goed voelde vanbinnen en probeer dat gevoel terug te halen. Een van de gemakkelijkste manieren om een positief, hartelijk gevoel op te roepen is om te denken aan een speciale plek waar je bent geweest, of de liefde die je voor een speciaal iemand voelt. Deze stap is het belangrijkst. Ga hier mee door totdat je voelt dat het genoeg is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *