Start van LEVEN

In Utero flevofilmevent

Gister hadden we een prachtige filmavond met de film ‘In Utero’. Er waren vele sponsors zoals Stichting Emovere, Alles is gezondheid, Emotie als medicijn, Ace Aware Nederland, en anderen. Het was de start van 4 avonden met prachtige films. 

In utero de film over de start van Leven. Deze week draag ik ook met trots het gele lintje dat symbool staat voor suïcide preventie, (LEVEN). Zodat het praten over zelfmoord gedachten bespreekbaar wordt. Dagelijks overlijden er zo’n 5 personen aan suïcide. (Bron: factsheet van 113) Van mijn 14de tot 19de heb ik zelf geworsteld met depressie, en ik deed meerdere pogingen maar overleefde. En ergens kan ik schrijven over – leefde, over wat? De dood… over de dood vond ik het leven. Ik kwam namelijk op een punt dat ik besloot dat ik voor mij wilde leven. Dat ik het leven ben, dat leven LEEFT en wil LEVEN. Zoals alles in deze prachtige natuur. In die periode vond ik het besef van eindigheid van het leven, maar daardoor ook het verlangen die tijd op mijn manier te vervullen.

Leven kan helemaal niet dood, leven is leven, dood is geen leven. De vraag is dus ‘Wat gaat dood?’ en waar is dan leven als het lichaam dood is?’  Ik vond de kern van LEVEN, en ik schrijf helemaal geen mooi verhaal over een makkelijke weg. Ik heb het aardig zwaar ervaren. Maar ik ben heel dankbaar dat ik na al die pogingen nog LEEF. En door dit lintje te dragen hoop ik het onderwerp bespreekbaar te maken.

Want het is heel eenzaam, als je rondloopt met gedachten dat het leven te zwaar is, of niet te dragen. Het is moeilijk als je denkt dat je niet weet hoe je moet leven. Gedachten die je iedere dag als een zware last op je schouders draagt en ik wil dan ook graag een gedichtje met je delen.

Al wat ik heb, Is niet wie ik ben

Al wat ik voel, Is niet wie ik ben

Al mijn ervaringen, Zijn niet wie ik ben

Al wat ik geleerd heb, Is niet wie ik ben

Al wat ik denk dat ik ben,

Is enkel de gedachte over wie ik denk dat ik ben

Gedachten zijn leeg

Ik ben

Ik hoop dat als je worstelt met zware gedachten en lastige gevoelens dat je Over – LEEFT. Weet dat we bij denkpunt open staan om ook te praten over dit soort gedachten en gevoelens. Liefs Rianne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *